Ekologiczne pierogi ze śliwką

Ekologiczne pierogi ze śliwką

Ekologiczne pierogi ze śliwką

Skład: mąka, jaja świeże, sól, śliwki


Serwujemy Wam ręcznie lepione ekologiczne pierogi ze śliwką. Recepturę na delikatne, cieniutkie ciasto z mąki pszennej i świeżych jaj przekazujemy sobie z pokolenia na pokolenie. Pierogi według zaleceń naszej babci, wypełniamy całym kawałkiem śliwki. Owoce zamawiamy u lokalnych rolników. Dzięki temu możemy zagwarantować Wam najwyższą jakość i prawdziwy smak.

 

Sposób podania

Pierogi ze śliwką można podawać ze śmietanką.

 

Ile gotować pierogi ze śliwką?

Nasze pierogi ze śliwką są już podgotowane. Dlatego wystarczy, zagotować 1,5l wody, wrzucić tackę pierogów, delikatnie zamieszać i trzymać na średnim ogniu do ich wypłynięcia (+/- 2 minuty).

 

Ekologiczne pierogi ze śliwką 2

Ekologiczne pierogi ze śliwką