Ekologiczne pierogi ruskie

Ekologiczne pierogi ruskie

Ekologiczne pierogi ruskie

Skład: mąka, jaja świeże, sól, ziemniaki, twaróg, cebula, masło/olej roślinny, pieprz


Serwujemy Wam klasykę polskiej kuchni: ręcznie lepione pierogi ruskie. Receptura na rozpływające się w ustach, cieniutkie ciasto z mąki pszennej i świeżych jaj jest w naszej rodzinie od lat. Podobnie z resztą jak przepis na farsz. Wysokiej jakości twaróg zamawiamy w lokalnej mleczarni OSM Jasienica Rosielna. Ziemniaki i cebulę kupujemy u lokalnych rolników. Dzięki temu gwarantujemy Wam najwyższą jakość i najlepszy smak ulubionych ruskich pierogów.

 

Sposób podania

Pierogi ruskie można podawać z roztopionym masełkiem, z podsmażoną cebulką lub skwarkami.

 

Ile gotować pierogi ruskie?

Nasze pierogi ruskie są podgotowane. Dlatego wystarczy, zagotować 1,5l osolonej wody, wrzucić tackę pierogów, delikatnie zamieszać i trzymać na średnim ogniu do ich wypłynięcia (+/- 2 minuty).

 

Ekologiczne pierogi ruskie 2

Ekologiczne pierogi ruskie