Ekologiczne pierogi z kapustą

Ekologiczne pierogi z kapustą

Ekologiczne pierogi z kapustą

Skład: mąka, jaja świeże, sól, kapusta słodka, cebula, masło/olej roślinny, pieprz


Serwujemy Wam ręcznie lepione ekologiczne pierogi z kapustą. Tajemnicą ich smaku jest słodka kapusta duszona z cebulką przyprawiona świeżo mielonym pieprzem. Znaczenie ma także pierogowe ciasto. Recepturę na nie przekazujemy sobie z pokolenia na pokolenie. Jest cieniutkie i delikatne. Dopracowane w każdym calu. Dzięki temu smakuje jak w domu.

 

Sposób podania

Pierogi z kapustą można podawać z roztopionym masełkiem, z podsmażoną cebulką lub skwarkami.

 

Ile gotować pierogi z kapustą?

Nasze pierogi ze słodką kapustą są podgotowane. Dlatego wystarczy, zagotować 1,5l osolonej wody, wrzucić tackę pierogów, delikatnie zamieszać i trzymać na średnim ogniu do ich wypłynięcia (+/- 2 minuty).

 

Ekologiczne pierogi z kapustą 2

Ekologiczne pierogi z kapustą