Serwujemy Wam ręcznie lepione ekologiczne pierogi z kapustą i grzybami leśnymi. Tajemnicą ich smaku jest słodka kapusta, duszona cebulka i leśne grzyby. A wszystko to przyprawione odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu. Znaczenie ma także pierogowe ciasto. Recepturę na nie przekazujemy sobie z pokolenia na pokolenie. Jest delikatne, cieniutkie i miękkie. Czuć to przy każdym kolejnym kęsie. Przekonacie się.
Sposób podania
Pierogi z kapustą i grzybami można podawać z roztopionym masełkiem, z podsmażoną cebulką, ze skwarkami.
Ile gotować pierogi z kapustą i grzybami?
Nasze pierogi z kapustą i grzybami są podgotowane. Dlatego wystarczy, zagotować 1,5l osolonej wody, wrzucić tackę pierogów, delikatnie zamieszać i trzymać na średnim ogniu do ich wypłynięcia (+/- 2 minuty).