Ekologiczne pierogi z jagodami leśnymi

Ekologiczne pierogi z jagodami leśnymi

Ekologiczne pierogi z jagodami leśnymi

Skład: mąka, jaja świeże, sól, borówki (jagoda leśna)


Serwujemy Wam ręcznie lepione ekologiczne pierogi z jagodami leśnymi. Recepturę na delikatne, cieniutkie ciasto z mąki pszennej i świeżych jaj przekazujemy sobie z pokolenia na pokolenie. Jagody leśne, którymi hojnie nadziewamy pierogi, pochodzą z bieszczadzkich lasów. Pokochacie je za zapach lata i obłędny smak.

 

Sposób podania

Pierogi z jagodami leśnymi można podawać ze słodką gęstą śmietanką.

 

Ile gotować pierogi z jagodami?

Nasze pierogi z jagodami leśnymi są już podgotowane. Dlatego wystarczy, zagotować 1,5l wody, wrzucić tackę pierogów, delikatnie zamieszać i trzymać na średnim ogniu do ich wypłynięcia (+/- 2 minuty).

 

Ekologiczne pierogi z jagodami leśnymi 2

Ekologiczne pierogi z jagodami leśnymi