Ekologiczne pierogi z jabłkiem

Ekologiczne pierogi z jabłkiem

Ekologiczne pierogi z jabłkiem

Skład: mąka, jaja świeże, sól, jabłka, cukier waniliowy, cynamon


Serwujemy Wam ręcznie lepione ekologiczne pierogi z jabłkami. Recepturę na delikatne, cieniutkie ciasto z mąki pszennej i świeżych jaj przekazujemy sobie z pokolenia na pokolenie. Jabłka, którymi faszerujemy pierogi, pochodzą z podkarpackich sadów. Naturalną słodycz owoców podkręcamy w nich dodatkiem cynamonu i nutką wanilii. Wielbiciele słodkich smaków pokochają ich smak.

 

Sposób podania

Pierogi z jabłkami najlepiej smakują z gęstą słodką śmietanką lub cynamonem.

 

Ile gotować pierogi z jabłkami?

Nasze pierogi z jabłkami są już podgotowane. Dlatego wystarczy, zagotować 1,5l wody, wrzucić tackę pierogów, delikatnie zamieszać i trzymać na średnim ogniu do ich wypłynięcia (+/- 2 minuty).

 

Ekologiczne pierogi z jabłkiem 2

Ekologiczne pierogi z jabłkiem