Bieszczadzkie pierogi z jabłkiem i cynamonem

Bieszczadzkie pierogi z jabłkiem i cynamonem

Bieszczadzkie pierogi z jabłkiem i cynamonem

Skład: mąka pszenna, jaja świeże, jabłka świeże, cukier waniliowy, cynamon


Serwujemy Wam ręcznie lepione ekologiczne pierogi z jabłkami z polskich sadów i mielonym cynamonem. Recepturę na delikatne, cieniutkie ciasto z mąki pszennej i świeżych jaj przekazujemy sobie z pokolenia na pokolenie. To dzięki niemu pierogi rozpływają się w ustach.

 

Sposób podania

Pierogi z jabłkami najlepiej smakują ze śmietanką lub posypane cynamonem.

 

Ile gotować pierogi z jabłkami?

Nasze pierogi z jabłkami są już podgotowane. Dlatego wystarczy, wrzucić je do 1,5l wrzącej wody, delikatnie zamieszać i trzymać na średnim ogniu do wypłynięcia (+/- 2 minuty).

 

Bieszczadzkie pierogi z jabłkiem i cynamonem

Bieszczadzkie pierogi z jabłkiem i cynamonem