Bieszczadzkie pierogi z ziemniakami i serem

Bieszczadzkie pierogi z ziemniakami i serem

Bieszczadzkie pierogi z ziemniakami i serem

Skład: mąka pszenna, ziemniaki, twaróg, jaja świeże, cebula, tłuszcz wieprzowy, sól, pieprz, świeże zioła


Odkrywamy przed Wami smaki regionu. Oto ręcznie lepione pierogi z ziemniakami i serem. W czym tkwi ich sekret? Przyprawiamy je świeżymi ziołami, dzięki którym nabierają  oryginalnego smaku. Receptura na farsz jest naszą tajemnicą od lat. Możemy zdradzić, że twaróg zamawiamy w lokalnej mleczarni OSM Jasienica Rosielna, a ziemniaki i cebulę kupujemy u lokalnych rolników. Składniki najwyższej jakości i ziołowa kompozycja stoją za smakiem prawdziwych bieszczadzkich pierogów.

 

Sposób podania

Bieszczadzkie pierogi z ziemniakami i serem można podawać z roztopionym masłem, z podsmażoną cebulką, ze skwarkami.

 

Ile gotować pierogi z ziemniakami i serem?

Nasze pierogi z serem i ziemniakami są podgotowane. Dlatego wystarczy, zagotować 1,5l osolonej wody, wrzucić tackę pierogów, delikatnie zamieszać i trzymać na średnim ogniu do ich wypłynięcia (+/- 2 minuty).

 

Bieszczadzkie pierogi z ziemniakami i serem 2

Bieszczadzkie pierogi z ziemniakami i serem