Odkrywamy przed Wami smaki regionu. Oto ręcznie lepione pierogi z ziemniakami i serem. W czym tkwi ich sekret? Przyprawiamy je świeżymi ziołami, dzięki którym nabierają oryginalnego smaku. Receptura na farsz jest naszą tajemnicą od lat. Możemy zdradzić, że twaróg zamawiamy w lokalnej mleczarni OSM Jasienica Rosielna, a ziemniaki i cebulę kupujemy u lokalnych rolników. Składniki najwyższej jakości i ziołowa kompozycja stoją za smakiem prawdziwych bieszczadzkich pierogów.
Sposób podania
Bieszczadzkie pierogi z ziemniakami i serem można podawać z roztopionym masłem, z podsmażoną cebulką, ze skwarkami.
Ile gotować pierogi z ziemniakami i serem?
Nasze pierogi z serem i ziemniakami są podgotowane. Dlatego wystarczy, zagotować 1,5l osolonej wody, wrzucić tackę pierogów, delikatnie zamieszać i trzymać na średnim ogniu do ich wypłynięcia (+/- 2 minuty).