Serwujemy Wam klasykę polskiej kuchni: ręcznie lepione pierogi ruskie. Receptura na rozpływające się w ustach, cieniutkie ciasto z mąki pszennej i świeżych jaj jest w naszej rodzinie od lat. Podobnie z resztą jak przepis na farsz. Wysokiej jakości twaróg zamawiamy w lokalnej mleczarni OSM Jasienica Rosielna. Ziemniaki i cebulę kupujemy u lokalnych rolników. Dzięki temu gwarantujemy Wam najwyższą jakość i najlepszy smak ulubionych ruskich pierogów.
Sposób podania
Pierogi ruskie można podawać z roztopionym masełkiem, z podsmażoną cebulką lub skwarkami.
Ile gotować pierogi ruskie?
Nasze pierogi ruskie są podgotowane. Dlatego wystarczy, zagotować 1,5l osolonej wody, wrzucić tackę pierogów, delikatnie zamieszać i trzymać na średnim ogniu do ich wypłynięcia (+/- 2 minuty).