Serwujemy Wam ręcznie robione ekologiczne pierogi leniwe. Receptura na puszyste ciasto jest w naszej rodzinnej firmie od lat. Sekret smaku „leniwców” jest prosty. Do pierogowego farszu dodajemy wysokiej jakości twaróg. Pochodzi z resztą z lokalnej mleczarni OSM Jasienica Rosielna. Ziemniaki z kolei zamawiamy u lokalnych rolników, a świeże jajka ze sprawdzonych ferm. Właściwe proporcje tych składników sprawiają, że pierogi leniwe są tak delikatne. I znikają z talerza zdecydowanie w zbyt szybkim tempie.
Sposób podania
Pierogi leniwe najlepiej smakują z roztopionym masełkiem.
Ile gotować pierogi leniwe?
Nasze pierogi leniwe są podgotowane. Dlatego wystarczy, zagotować 1,5l osolonej wody, wrzucić tackę pierogów, delikatnie zamieszać i trzymać na średnim ogniu do ich wypłynięcia (+/- 2 minuty).