Bieszczadzkie pierogi z serem na słodko

Bieszczadzkie pierogi z serem na słodko

Bieszczadzkie pierogi z serem na słodko

Skład: mąka pszenna, twaróg, jaja świeże, kasza manna, cukier waniliowy


Serwujemy Wam ręcznie lepione pierogi z serem na słodko. Recepturę na cieniutkie ciasto z mąki pszennej i świeżych jaj przekazujemy sobie z pokolenia na pokolenie. Twaróg, którym faszerujemy pierogi jest najwyższej jakości. Pochodzi z lokalnej mleczarni OSM Jasienica Rosielna. Zaopatrujemy się w niej od lat. Dzięki starannie dobranym składnikom gotujemy dla Was sycące danie z wyrazistym smakiem, które jako wielbiciele słodkich potraw z pewnością pokochacie.

 

Sposób podania

Bieszczadzkie pierogi ze słodkim serem można podawać z ulubionymi świeżymi owocami, gęstą śmietanką lub czekoladą.

 

Ile gotować pierogi z serem?

Nasze pierogi ze słodkim serem są podgotowane. Dlatego wystarczy, zagotować 1,5l wody, wrzucić tackę pierogów, delikatnie zamieszać i trzymać na średnim ogniu do ich wypłynięcia (+/- 2 minuty).

 

Bieszczadzkie pierogi z serem na słodko

Bieszczadzkie pierogi z serem na słodko