Serwujemy Wam ręcznie lepione pierogi z serem na słodko. Recepturę na cieniutkie ciasto z mąki pszennej i świeżych jaj przekazujemy sobie z pokolenia na pokolenie. Twaróg, którym faszerujemy pierogi jest najwyższej jakości. Pochodzi z lokalnej mleczarni OSM Jasienica Rosielna. Zaopatrujemy się w niej od lat. Dzięki starannie dobranym składnikom gotujemy dla Was sycące danie z wyrazistym smakiem, które jako wielbiciele słodkich potraw z pewnością pokochacie.
Sposób podania
Bieszczadzkie pierogi ze słodkim serem można podawać z ulubionymi świeżymi owocami, gęstą śmietanką lub czekoladą.
Ile gotować pierogi z serem?
Nasze pierogi ze słodkim serem są podgotowane. Dlatego wystarczy, zagotować 1,5l wody, wrzucić tackę pierogów, delikatnie zamieszać i trzymać na średnim ogniu do ich wypłynięcia (+/- 2 minuty).