Ekologiczne uszka z mięsem

Ekologiczne uszka z mięsem

Ekologiczne uszka z mięsem

Skład: mąka, jaja świeże, sól, chude mięso wołowe, ziemniaki, cebula, masło/olej roślinny, pieprz


Serwujemy Wam ręcznie lepione ekologiczne uszka z mięsem. Receptura na delikatne, cieniutkie ciasto z mąki pszennej i świeżych jaj jest w naszej rodzinie od lat. Chude mięso wołowe, którym faszerujemy uszka, pochodzi od lokalnych hodowców. Jest najwyższej jakości. I to ono decyduje o smaku, dzięki któremu na jednej porcji uszek z mięsem nigdy się nie kończy.

 

Sposób podania

Uszka z mięsem można podać z barszczem czerwonym lub białym.

 

Ile gotować uszka z mięsem?

Nasze uszka z mięsem są już podgotowane. Dlatego wystarczy, wrzucić je do 1,5l wrzącej wody, delikatnie zamieszać i trzymać na średnim ogniu do wypłynięcia (+/- 2 minuty).

 

Ekologiczne uszka z mięsem Ekopierożek

Ekologiczne uszka z mięsem